Project Description

Υλικά

1 κιλό αλεύρι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ χρυσό
1 κιλό αλεύρι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην κίτρινη συσκευασία
50 γρ. μαγιά νωπή
40 γρ. αλάτι
1 λίτρο νερό

Μικρές συμβουλές

Αλευρώνουμε την σφραγίδα και έπειτα τρυπάμε τον άρτο 12 φορές.

Εκτέλεση

Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε το νερό μαζί με τη μαγιά και τη λιώνουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα άλευρα και τέλος το αλάτι. Ανακατεύουμε σιγά-σιγά και ζυμώνουμε ένα ζυμάρι απαλό και σφιχτό. Το τυλίγουμε με μεμβράνη, βάζουμε από πάνω μια υγρή πετσέτα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα σε ζεστό χώρο. Μετά από το μισάωρο βάζουμε το ζυμάρι σε αλευρωμένο πάγκο και το χωρίζουμε σε τέσσερα κομμάτια. Βάζουμε τα κομμάτια σε 4 ξεχωριστά σκεύη ή πινακωτή όπου στη βάση στρώσαμε από μία πετσετούλα. Τα σκεπάζουμε και αφήνουμε 15΄ περίπου για να φουσκώσουν. Στη συνέχεια παίρνουμε το κάθε κομμάτι και το κόβουμε στα δύο. Τα πλάθουμε σε στρογγυλό σχήμα και τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα το ένα κομμάτι αλείφουμε με νερό και τοποθετούμε από πάνω το άλλο κομμάτι. Κάνουμε το ίδιο και για τα υπόλοιπα. Αφήνουμε και πάλι να ξεκουραστούν για μία ώρα. Κατόπιν σφραγίζουμε με αλευρωμένη σφραγίδα, τρυπάμε 12 φορές και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 35-40 λεπτά περίπου.