Project Description

Υλικά

500 gr αλεύρι χρυσό Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
500 gr αλεύρι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην κίτρινη συσκευασία
500 ml νερό
50 gr μαγιά νωπή
20 gr αλάτι
10 gr ζάχαρη
100 mlκαλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο
100 ml ελαιόλαδο
300 gr ελιές καθαρισμένες

Μικρές συμβουλές

Προσέχουμε να μην έρθει σε επαφή η μαγιά με το αλάτι.
Αφήνουμε την ζύμη με τις ελιές να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για μία ώρα.

Εκτέλεση

Ρίχνουμε στο μίξερ το νερό (χλιαρό), την μαγιά και αρχίζουμε την ανάδευση. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αλεύρια, το αλάτι, την ζάχαρη και συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μείγμα. Μόλις το ζυμάρι μας είναι έτοιμο το σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και με μία πετσέτα που την ψεκάζουμε με λίγο νερό και το αφήνουμε σε ζεστό χώρο για 30 λεπτά περίπου. Σε ένα σκεύος βάζουμε το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο, τις ελιές και το ζυμάρι μας. Ζυμώνουμε καλά έως ότου αποκτήσουμε μια καλά ελαστική ζύμη. Βάζουμε την ζύμη σε φορμάκια ή το πλάθουμε σε πλεξούδες και τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220° C για 40 λεπτά περίπου.