Project Description

Υλικά

1 κιλό αλεύρι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην ΚΙΤΡΙΝΗ συσκευασία
500γρ αλεύρι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ ΧΡΥΣΟ
500γρ καλαμποκάλευρο Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
500γρ φαρίνα Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
100γρ μαγιά νωπή
1250 ml νερό
50γρ αλάτι

Μικρές συμβουλές

Προσέχουμε να μην έρθει σε επαφή το αλάτι με τη μαγιά.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα περίπου πριν το ψήσιμο για να φουσκώσει.

Εκτέλεση

Σε σκεύος προσθέτουμε τη μαγιά και την αναμειγνύουμε με το νερό έως ότου διαλυθεί. Στο χυλό που έχει σχηματιστεί ρίχνουμε το αλεύρι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην κίτρινη συσκευασία, το ΧΡΥΣΟ αλεύρι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ, τη φαρίνα Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ και το Καλαμποκάλευρο Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ.
Τέλος προσθέτουμε το αλάτι, το οποίο προσέχουμε να μην έρθει σε επαφή με τη μαγιά.
Ακολούθως αναδεύουμε το μείγμα και ξεκινάμε το ζύμωμα με αργές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω. Σκεπάζουμε τη ζύμη που σχηματίσαμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό χώρο για 30 λεπτά για να ξεκουραστεί και να φουσκώσει. Κατόπιν παίρνουμε τη ζύμη που έχει φουσκώσει και την τοποθετούμε σε ταψί Νο 38 το οποίο προηγουμένως έχουμε ελαφρώς βουτυρώσει.
Σκεπάζουμε το ταψί και το αφήνουμε σε ζεστό χώρο για 1 ώρα περίπου. Ψήνουμε το ψωμί στους 200° C για 35 με 40 λεπτά περίπου σε φούρνο προθερμασμένο.