Project Description
Υλικά
120 γρ νωπή μαγιά
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
1 κιλό αλεύρι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην κίτρινη συσκευασία
1 κιλό αλεύρι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ ΧΡΥΣΟ
1 λίτρο νερό
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ λιώνουμε τη μαγιά με 1 φλυτζ. του καφέ χλιαρό νερό, ρίχνουμε και λίγο αλεύρι και κάνουμε ένα πηχτό χυλό. Τον αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό χώρο για μισή με μία ώρα ώσπου να φουσκώσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι (δεν πρέπει να έρθει σε επαφή με τη μαγιά), τη ζάχαρη, το λάδι και το νερό. Ανακατεύουμε σιγά-σιγά με το χέρι ώσπου να γίνει ένα μαλακό ζυμάρι και να μην κολλάει στο μπολ. Το αφήνουμε για 2-2,5 ώρες να φουσκώσει. Αφού φουσκώσει, βουτυρώνουμε ένα 40άρι ταψί και βάζουμε μέσα το ζυμάρι. Το αφήνουμε και πάλι σε ζεστό χώρο για 1 ώρα να ξεκουραστεί. Μετά, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 45 λεπτά. Μόλις κάνει κρούστα ψεκάζουμε με λίγο νερό και συνεχίζουμε το ψήσιμο.